15 49.0138 8.38624 arrow 0 arrow 1 4000 1 0 horizontal https://popup.mk 300 true 4000
Многубројни се приказните за дечиња што се сместени во болница и не можат да одат на училиште, па користат роботски направи што им овозможуваат да се „телепортираат“ дома и меѓу своите соученици.
По обдукцијата на младиот кит што неодамна се насука на брегот на Кабо де Палос во југоисточниот дел на шпанската област Мурсија, слободно може да се каже дека за неговата смрт е одговорно целото човештво.
Ако те праша другарка ти каде да оди среде зима во Амстердам, кога деновите се кратки, врне дожд, дува ветер и може да те преврти, ќе ѝ кажеш: „Таму каде што одат сите амстердамци за да заборават на зимата“. Пивољупци, јуху!
1973 година. Телефонот ти ѕвони. Креваш, ти се јавува Дејвид Боуви и те кани да им се придружиш на The Spiders From Mars, и да одиш на турнеја со него. Ти објаснува дека има фобија од летање со авион, па затоа патувањето ќе биде со брод од Лондон до Њујорк, и од Лос Анџелес до Јапонија.
Според еден британски универзитетски професор, постојат три критични промени или клучни настани кои засекогаш ја промениле човечката перцепција за саморазбирање и сопствено сфаќање:
Движењето кое зеде силен замав во октомври 2017 година, преку моќниот хаштаг #MeToo на површина изнесе бројни премолчани случаи на сексуално вознемирување и злоупотреба на работното место.
Начинот на којшто досега ја „менаџиравме“ планетата Земја доведе до тоа еколошката свест (eco-friendliness) да биде најважната и најдискутираната точка на дневен ред во урбаните центри на развиениот свет.