Уметност

„Маргиналните ликови се можеби и најважните“:  Разговор со Стефан Алијевиќ, автор на збирката раскази Вечерен автобус

„Маргиналните ликови се можеби и најважните“: Разговор со Стефан Алијевиќ, автор на збирката раскази Вечерен автобус

Стефан Алијевиќ, со збирката раскази Вечерен автобус, е еден од добитниците на регионалниот книжевен избор Штефица Цвек во 2023 година,...

Перформанс „Мачката Елеонора“: Испробуваме апсурдни избори, недопадливи женски ликови и алтернативни театарски форми

Перформанс „Мачката Елеонора“: Испробуваме апсурдни избори, недопадливи женски ликови и алтернативни театарски форми

Кога пред неколку месеци разговаравме со Кристина Леловац за платформата „Испробуваме феминистички иднини“, повикот за уметнички колективи сѐ уште траеше....

Page 1 of 21 1 2 21