15 49.0138 8.38624 arrow 0 arrow 1 4000 1 0 horizontal https://popup.mk 300 true 4000
Деана Андоновска студира на Катедрата за англиски јазик и книжевност - преведувач. Слободното време го користи да прошета, а со неа секогаш е и нејзиниот апарат. Ужива во едитирање и експериментирање со фотографии, а опсесија ѝ се розевите и црвените тонови на небото од повисоки места. Уште од мала собира разгледници од целиот свет, хоби кое трае до ден денес.
Што се случува низ Скопје во периодот што следува? Каде можете да ја најдете најдобрата забава? Кои артисти настапуваат и каде можат да се проследат нивните концерти? Направете си ја вашата city agenda со прегледот на најинтересните настани во најактуелните места низ градов.
Познавате ли некој што страда од синдромот на измамникот? Според истражувањата, дури и возрасните, веќе етаблирани челници на успешни компании, јавни говорители, па и многумина моќни луѓе, кои сè уште се прашуваат дали тоа што го прават е доволно добро и дали нивниот успех, всушност, не е измама што наскоро ќе биде разоткриена.
Што се случува низ Скопје во периодот што следува? Каде можете да ја најдете најдобрата забава? Кои артисти настапуваат и каде можат да се проследат нивните концерти? Направете си ја вашата city agenda со прегледот на најинтересните настани во најактуелните места низ градов.
Велат Виена ја има најдолгата галерија на отворено во Европа, графитите во должина на каналот на Дунав. Од повеќе стрит арт фестивали, кои се одржуваат во светот, со посебен урбан сенс е фестивалот на современ стрит арт израз Calle Libre, токму во Виена, кој секоја година придонесува градот да прерасне во урбана галерија.
Интересен и важен дел од Ноќта на Оскарите, што се случува непосредно по врачувањето на статуетките позади сцената на Долби театарот е backstage фотосесијата на добитниците. И оваа година, како и минатата, за овој сегмент е задолжен фотографот Џеф Липски. 
92-то издание на Оскарите е на прагот. Веројатно, како никогаш досега, сме немале толку голема причина да останеме будни до раните утрински часови в понеделник и да следиме што ќе се случува на сцената на театарот Долби. Го користиме овој четврток како погоден ден за еден филмски throwback на македонските остварувања кои успеале да стигнат до номинација за најпрестижната филмска награда во светот.
Што се случува низ Скопје во периодот што следува? Каде можете да ја најдете најдобрата забава? Кои артисти настапуваат и каде можат да се проследат нивните концерти? Направете си ја вашата city agenda со прегледот на најинтересните настани во најактуелните места низ градов.