Latest News

Скопје Синема Сити #5 ќе го отворат Влатко Стефановски и Кит Ричардс, а ќе го затворат Queen и U2

Со изложбата на концертни и промотивни постери и плакати насловена како „Патешествие“ во Музеј на град Скопје на 2 септември со почеток од 20 часот ќе започне филмскиот фестивал за...

Свемирко: Емо-мачо е идентитетот на модерниот маж

Oд „Ванилија“ до „Тунгузија“, момците од Свемирко бестрашно се возат на старо-новиот југословенски призвук и со текот на времето си создадоа мошне импресивна фан-база на просторите на поранешната држава. Во...

„Тетовски самрак“ – Помрачена иднина, кнедла полна горчина за подобар живот [рецензија]

Како безболно да го напуштиш родниот крај и родителите кои ги граделе темелите на твоето домашно воспитување и оформување како личност врз постулатот дека семејството секогаш треба да биде заедно...

Декорации со пивски шишиња

Во потрага по оригинален израз многу дизајнери и архитекти експериментираат со материјали, а често во својата изведба инкорпорираат и готови предмети од секојдневието, давајќи им друга намена. Неретко, заситен од...

Page 181 of 257 1 180 181 182 257