Latest News

„Џолев и уметностите“: Студии од уметноста, дизајнот и технологијата

Академската година започнува на 14 октомври, па вистинско време е да ја разгледаме новата академска програма на школата за дизајн и уметност „Џолев и Уметностите” во соработка со Институтот за...

Влатко Стефановски и Кит Ричардс за отворањето на петтото издание на Скопје Синема Сити

Во периодот 2 – 7 септември, на локации како Музеј на Град Скопје и Кинотека на Северна Македонија ќе се организира 5.-то издание на Филмскиот фестивал за музички документарни филмови...

70 документарни филмови за „Десет лета МакеДокс“

Под мотото „Десет лета МакеДокс“, на 21 август започнува долгоочекуваниот „МакеДокс“ 2019. Филмската програма на 10. „МакеДокс“ ќе содржи вкупно 70 документарни остварувања на автори од целиот свет, а ќе...

Page 182 of 255 1 181 182 183 255