15 49.0138 8.38624 arrow 0 arrow 1 4000 1 0 horizontal https://popup.mk 300 true 4000
Музичкиот пат на Емилија Колоска започнал кога имала само 16 години. Ја познаваме како дел од голем број кавер-бендови со прекрасни, инспиративни личности, но во моментот е актуелна со авторскиот удел како вокал на инспиративниот и необичен состав „Лилит“.
Мартина Петреска има алтернативно име „Мартина МКЦ“, бидејќи таму работи. Се занимава со промовирање на култура и сѐ друго што доаѓа заедно со тоа во Младинскиот културен центар - Скопје. Од подобрите навики: игра баскет во Песталоци, трча и плива.
Сценаристката Ева Камчевска им припаѓа на оние креативци што не сакаат да зборуваат многу за себе и за својата работа. Наместо тоа, оставаат делата сами да го кажат она што стои зад нивниот креативен и уметнички хабитус. Ја познавам одамна и сум ја запомнил како личност чии карактерни црти по тежина и вредност потполно се поклопуваат со нејзината професионалност, па затоа и ми беше особено лесно да разговарам со неа, иако бев свесен дека не е голем љубител на форматот интервју :)
Нејзините фотографии содржат суптилни коментари за социјалниот амбиент во кој живееме и, воопшто, животот на младиот човек во овие, најблаго кажано, збунувачки времиња. По разговорот со фотографката Љиља Прентовиќ дознаваме и во каков однос треба да се постави еден фотограф кон своите модели за да се постигне крајниот естетски ефект на фотографијата.
Сандра Костовска има мошне шарен образовен профил. Дел од своето образование го стекнала во Русија, а потоа во Скопје, во Охрид и повторно во Скопје. Tаа е основачка на брендот Paper Box – онлајн платформа каде што сите графички дизајнери, архитекти и уметници можат да ги пласираат своите дела.
Новиот лик во нашата добро позната приказна PopUp Faces e Дрин Реџепи. Побаравме да се претстави самиот во две реченици, па еве што ни кажа: „Здраво, јас сум Дрин Реџепи, дете од Чаир. Можете да ме најдете у парк на сепариња со друштво и пиво :)“
Хелоуу, јас сум Мелани Монева и имам 22 години. Студирам психологија, завршив со сите испити, со желба и мотивација да дипломирам до крај на 2020 :’) Танцувам и тренер сум во студиото за танц Битрикс, тука во Скопје. Покрај танцот, многу сакам да играм одбојка и пинг понг, да трчам, а последниве неколку години тренирав Kick Fit – комбинација од kick box и cross fit. Покрај спортските активности многу сакам да читам и пишувам, да пеам и свирам на гитара. Вечен трагач сум по нови авантури и спонтани дешавки.
Иван Белул (Иво) има 22 години и студирам за филмски и тв монтажер на Универзитетот за аудиовизуелни уметности ЕСРА или по ново ЕУРОПА ПРИМА. Истовремено е љубител на фотографирање спортски егзотични коли, карате спорт, автомобилизам, а сака и хипхоп и рап култура. 
Миа Милошеска има скоро 19 години. Сака музика и гледа сè што прави да се ,,врти” околу тоа, и на професионален и на личен план. Сака литература, сака да пишува, сака фитнес, сака храна, сака мода, сака да не знае кај ѝ е главата од обврски. А, што сака- тоа и прави :)