Latest News

Технологијата и човечкото во нас

Според еден британски универзитетски професор, постојат три критични промени или клучни настани кои засекогаш ја промениле човечката перцепција за саморазбирање и сопствено сфаќање: Коперниковиот модел за орбитирањето на Земјата околу...

#MeToo #СегаКажувам! Што потоа?

Движењето кое зеде силен замав во октомври 2017 година, преку моќниот хаштаг #MeToo на површина изнесе бројни премолчани случаи на сексуално вознемирување и злоупотреба на работното место. Огромно внимание предизвикаа...

Пет еко-градови од светот

Начинот на којшто досега ја „менаџиравме“ планетата Земја доведе до тоа еколошката свест (eco-friendliness) да биде најважната и најдискутираната точка на дневен ред во урбаните центри на развиениот свет. И...

Page 193 of 193 1 192 193