Во првата епизода од New Balkan Cuisine, состојката во фокус е сирењето: како се произведува, како се користи и какви се потенцијални придобивки би имал нашиот регион и тровците со оваа намирница доколку истата се пласира на меѓународниот пазар.
Втората епизода, посветена на медот, ќе биде објавена денес во 20 часот. „Од урбаното пчеларство во Белград, преку производството на мед на Истра, сѐ до убавата Македонија каде нѐ чека легендарната Атиџе од филмот „Медена земја“ ќе дознаеме сѐ и сешто за производството на медот, неговата традиција, но и за медот како пренесувач на вкусови и можностите кои ги отвора за нашата современа гастрономска сцена,“ пишуваат Агеласт на својот ЈуТјуб канал.
Снимена е пола сезона од овој нов серијал, а нови епизоди ќе има секој месец.