PopUp
  • Уметност
  • Музика
  • Филм
  • Настани
  • Интервјуа
  • universes
  • Impresum
No Result
View All Result
PopUp
  • Уметност
  • Музика
  • Филм
  • Настани
  • Интервјуа
  • universes
  • Impresum
No Result
View All Result
PopUp
No Result
View All Result

PopUp Kitchen: Како оди тако со пиво

popup by popup
март 18, 2019
in Universes
0
401
СПОДЕЛУВАЊА
2.4k
ПРЕГЛЕДИ
Сподели на FacebookСподели на Twitter

Време е за stress relief 😊 Петар ни готви тако и заедно уживаме во добро пиво. Правиме два вида такоси. За првиот користиме: 3 чешниња лук, 1 чили пиперка, 3-4 парчиња млад кромид, лажичка кафеав шеќер, лажичка соја сос и ориентален зачин (гарам масала, на пример). За вториот: cheese dip sauce, марула и морков.

https://popup.mk/wp-content/uploads/2019/03/POPUP-TACOS-MASTER.mp4

 

Петар вели: „Многу тешко се наоѓаат мешавини од зачини кај нас, меѓутоа не е невозможно. Во поголемите маркети има некои мешавини за такос, а има и некои генерални мешавини со кои може да се експериментира.“ Ние отидовме во продавница за зачини и си направивме наша мешавина што се состои од: 1 лажичка куркума, 1 лажичка кумин, половина лажичка мелена лута пиперка и половина лажичка мелен лук.

Голтка пиво и продолжуваме со „потешкиот дел“: Месото го пропржуваме со зејтин убаво да изгори од сите страни, а потоа го вадиме да се одмори и да се излади на кујнска хартија. Ги сечкаме лукчињата, лутата пиперка, младото кромитче. Во едно тавче ставаме половина сечкана пиперка, лукчето и месото ги враќаме повторно со малку зејтин да се пропржат по вторпат за да стане крцкаво. Додаваме една лажичка соја сос, кафеав шеќер и ориентален зачин. На крај ги додаваме кромидот и другата половина од сечканата пиперка. Не користевме taco shells туку помали сечени тортилји. ПРЕПОРАКА: Ако немате држачи за taco shells, може да искористите неколку лименки Златен Даб за таа цел! (нема проблем 😊)


Првите тортилји ги наполнивме со ориентално мелено месо заедно со малку морковче, а во другите го додадовме обичното месо посолено со малку сол и додаток – лентички од морков, марула и cheese dip sauce. Така имаме лути такоси, а ги решивме и оние што не јадат луто и ориентално.

Que viva México! Salud!

Previous Post

Претставата „Експеримент“ се враќа во МКЦ

Next Post

Кога би можеле да ја видиме музиката

Next Post

Кога би можеле да ја видиме музиката

Напишете коментар Откажи одговор

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

No Result
View All Result
  • Уметност
  • Музика
  • Филм
  • Настани
  • Интервјуа
  • universes
  • Impresum