15 49.0138 8.38624 arrow 0 arrow 1 4000 1 0 horizontal https://popup.mk 300 true 4000
нови простори
Делот од Скопје по раскрсницата на „Димитрие Чуповски“ и „Даме Груев“ решивме да го прогласиме за „книжевна улица“, бидејќи секоја прошетка покрај квалитетните книжарници таму е примамлива игра за луѓето со изострен читателски сенс. Всушност, токму тоа е јадрото на врвната книжевна понуда во градот. Вчера во потрага по читателска наслада влеговме во „Полица“ и…