15 49.0138 8.38624 arrow 0 arrow 1 4000 1 0 horizontal https://popup.mk 300 true 4000
„The Fat of the Land“ е третиот по ред студиски албум на една од најпознатите британски денс електронски музички групи „Продиџи“, кој годинава прави 21 година од издавањето. Името на албумот доаѓа од една стара англиска фраза: „Living off the fat of the land“, или во превод: Да се живее добро и богато.
На 20 април, сега веќе далечната 1998 година, групата Massive Attack се подготвуваше да го издаде својот трет студиски албум – прекрасно комплексниот Mezzanine. Иако дотогаш соработувале со најразлични машки и женски вокали, јадрото на групата го сочинуваат Grant „Daddy G“ Marshall, Andy „Mushroom“ Vowles  и Robert “3D” Del Naja, автор на повеќето дадаистички стихови…
Пристигнуваме рано во Drip Coffee, малиот урбан рај на кафето, среде хаотичното и нервозно Скопје-што-брза-на-работа. Сè уште нерасонети, фино си ја наоѓаме удобната положба меѓу аромите и вкусовите донесени од далечните меридијани на Бразил, Бурунди, Индонезија, Гватемала, Костарика, Танзанија…
За мој вкус, филмовите за кои лесно можеш да одговориш дали се добри или не, не се доволен гледачки предизвик. Во ера на инстант блокбастери, мултимилионски франшизи и римејкови на стари класици, да гледаш повеќеслоен филм што третира сериозни теми на сериозен начин беше доволен поттик да го гледаме и да ни се допадне најновото…