15 49.0138 8.38624 arrow 0 arrow 1 4000 1 0 horizontal https://popup.mk 300 true 4000
Синоќа во киното „Милениум“ свечено беше отворено 21-то издание на „Скопје филм фестивал“. Од 19 до 26 април, Скопје ќе дише и живее „како на филм“, а љубителите на седмата уметност ќе ја имаат можноста да му се насладат на големото платно, со внимателно селектирани филмски остварувања од целиот свет. Во кино „Милениум“ и во…
Веќе извесно време размислуваме како да ве подготвиме за долгите топли денови што следат. Замислете го „тешкиот поход“ по вжарениот скопски бетон. Замисливте? Ќе ви треба освежување, да :). Оваа недела одиме со коктели, следниот пат пиеме пиво. Maj по скопските улици е период кога јапонските цреши се веќе одминати, а на мирисот на липите сè...