15 49.0138 8.38624 arrow 0 arrow 1 4000 1 0 horizontal https://popup.mk 300 true 4000
Домашните ПМГ-Колектив, изложбата „25-тата слика - Неслушнатото, невиденото и незбореното“ на Сали Ертунч и човекот без кој не би можеле да го замислиме фестивалот, Ирецот - Диџеј Фиц, ќе ја затворат овогодишната програма на јубилејното издание на ЗДРАВО МЛАДИ.
Во саботата бевме на првиот од серијата најавени настани под наслов „Овде е Добро“ и си поминавме незаборавно. Квалитетниот избор на изведувачи си го направи своето, па така сцената во МКЦ ja освоија Blackstate, Мuhamed Ibrahimi, Мvr Svr, Pluto's Doubts и гостите од Србија, Аrtan Lili. Со нетрпение ги очекуваме и другите настани што треба да нè потсетат зошто овде е сè уште добро. А дотогаш, гледајте фотки:
Давор Кешќец во моментов работи на нова изложба која ќе се вика Blue Moon и времето најчесто ѝ го посветува на нејзината реализација. Вели дека секогаш има време и за шетање, дружење, слушање музика и гледање филмови. Прочитајте како ќе му помине неделава:
Што се случува низ Скопје во периодот што следува? Каде можете да ја најдете најдобрата забава? Кои артисти настапуваат и каде можат да се проследат нивните концерти? Направете си ја вашата city agenda со прегледот на најинтересните настани во најактуелните места низ градов.
Убавината на жената не се наоѓа само во нејзиниот физички изглед. Напротив, таа извира од истрајноста, упорноста, креативноста, посветеноста да се исполни сопствениот потенцијал. Сите овие работи се присутни во погледот на една жена и без разлика на тоа каде тој е вперен, очите цврсто гледаат кон крајната цел.
Оваа недела, My City Agenda ни ја пополни една од нашите омилени диџејки и дизајнерки, Еми Ермилова. Читнете каде се движи и што прави Еми, и инспирирајте се 😊
Што се случува низ Скопје во периодот што следува? Каде можете да ја најдете најдобрата забава? Кои артисти настапуваат и каде можат да се проследат нивните концерти? Направете си ја вашата city agenda со прегледот на најинтересните настани во најактуелните места низ градов.
Creamfields, Wireless, Download Festival, Boomtown, Lovebox, Британија; Primavera Sound, Sónar, Шпанија; Rock am Ring, Berlin Atonal, Германија; Tomorrowland Белгија; Roskilde, Данска; Nova Rock, Австрија; Nuits Sonores, Франција; Sziget Унгарија; Super Bock Super Рock, BPM Festival, Португалија; Glitch Festival Малта, Awakenings Festival, DGTL Amsterdam, Холандија; Exit Србија; Ultra Europe, Sonus Festival, Dimensions/Outlook, Fresh Island, Хрватска; Meadows In The Mountains, Бугарија, се само дел од попознатите музички фестивали во Европа.
Сакаме да знаеме каде се движат и што прават луѓето од кои црпиме инспирација. Така ни дојде идеја да ја направиме и нашата нова рубрика My City Agenda, како додаток на City Agenda која ги опфаќа актуелните настани во градот и ја објавуваме пред викенд.